events

Supporting emerging Albanian writer

Posted on Updated on

Ekphrasis Studio mbeshtet shkrimtarin e ri Enkel Hasamataj me romanin e tij te pare ‘Jehona e korridoreve të harruara”.  Historitë dhe karakteret e personazheve trajtohen dhe zhvillohen përreth individualitetit dhe rrëfimit të personazhit kryesor, i cili quhet T. Në kushtet kur realiteti aktual bëhet për të një bllok i padepërtueshëm, për arsyen se njëri nga shokët e tij të fëmijërisë përfundon në qeli si i pandehur, si rrjedhojë e atrofizimit të sistemit të drejtësisë, që për shkak të paaftësisë dhe korrupsionit godet më të pambrojturit në një shoqëri, për të mbuluar krimet e pushtetarëve, ai thërret në ndihmë të shkuarën e tij. Në një bashkëbisedim me të mundohet të çmontojë mitet e së kaluarës, për të kuptuar më mirë të tashmen. Duke u përpjekur për ta bërë këtë gjë, në rrënojat e miteve tashmë të zbërthyera, ai zbulon vetë absurdin dhe, meqenëse absurdi është i paçmontueshëm, pasi, për t’u çmontuar diçka, më parë ajo duhet të ketë qenë e ndërtuar… e vetmja mundësi që i ngelet është hedhja përtej tij. Se shpejti e-book!

Image may contain: text

Advertisements

Posted on Updated on

Tide Kite Days @ Belliveau Cove- Vids

Posted on Updated on

Enjoy a video playlist of the Tide Kite Days, June-July 2017, at Belliveau Cove, Nova Scotia “Canada’s Ocean Playground”. Recent article on the Digby Courier “Flying kites is a breeze at Belliveau’s Cove beach event”!

Thank you to our supporters Clare Shopper, Belliveau Cove Development Commission, Atelier de Clare, Le Maison Jerome and The Weymouth Bridge!
Powered by Ekphrasis Studio

 

Fundraising Tide Kite

Posted on Updated on

Please, support the events and share the fundraising campaign!

https://www.indiegogo.com/projects/tide-kite–2#/